Violeta Jovanović - Ljubav će spasiti Svet

Violeta je pisac ali i osoba koja je u organizaciji BASS Player Festivala koji se ove godine po drugi put održao 24. juna u Mladenovcu.

Exp: Kako je došlo do pokretanja nečega što se zove  Bass Player festval i o čemu se tu radi?
Violeta: Bass player festival rodio se kroz ideju Nenada Jovanovića, čoveka koji svira taj instrument i koji je lokalni rock muzičar nekoliko decenija.
Nenad je o toj ideji razgovarao sa mnom i napravili smo projekat. 
Prva godina održavanja festivala bila je 2017-a. Ove godine, festival je održan po drugi put.

Zamišljen je kao takmičenje bendova gde je akcentovan basista, jer, bira se najbolji. On odnosi i glavnu festivalsku nagradu.Postoje i još dve nagrade, jedna kao nagrada publike i druga za najbolji bend.Osim publike koja odlučuje o jednoj, stručni žiri odlučuje o drugoj nagradi.
I ove, kao i prošle godine, Vlajko, basista Nevernih Beba bio je predsednik žirija. Pored njega, ove godine u žiriju je bio Saša Novak Psihomodo Pop, Goran Đukić Đule Vatrostalno Staklo i Pajić Uroš iz Sanitariuma kao predstavnik prošlogodišnjeg pobedničkog benda.Ideja festivala je da vratimo RnR u Mladenovac i zaista se puno trudimo da to i bude tako.Potpuno volonterski uz samo dobru volju i energiju, Nenad i ja smo realizovali dva festivala do sada.Zahvalnost, naravno, dugujemo GO Mladenovac koja je bila generalni pokrovitelj kao i prijateljima festivala koji se uvek odazovu da nas podrže.

Exp: Po tvom mišljenju, kakva je budućnost rock muzike kod nas?
Violeta: Mislim da je u navali kiča i šunda jako teško negovati ovakve festivale i RnR uopšte, ali, eto, ima nas, poslednjih Mohikanaca koji se ne damo.


Exp: Imaš novi roman. Očemu se tu radi i kakvi su planovi na tom polju?
Violeta: Što se tiče pomenutog romana, tj tvog pitanja vezanog za tu temu, ovo je moj treći autorski naslov.Pre ovog "Na tihoj vatri" koji je dobro prodrmao Srbiju, objavljena je zbirka kratkih priča za Admiral Books "Posle zvučnog signala pokušaj da me zaboraviš" kao i buntovnički opus i prvenac "Freedom is a state of mind" nastao posle privođenja zbog pisanja na facebooku i tužbe poslanika Milorada Cvetanovića ka jednoj 'vako mirnoj ženičici kao što sam ja.Poslednji naslov "Na tihoj vatri" je kratak deo autobiografije i planirano je da bude urađeno još tri nastavka.Eto, tako mi došlo, a i takav mi plan .

Exp: Poruka za mlade kreativce?
Violeta: To bi ujedno sve spakovano mogla da bude i poruka nekim mlađim generacijama, ako uopšte prate poruke a da nisu iz inboxa.Jeste, kliše je, ali budite svoji, radite ono što volite i uapeh je garantovan, jer, ljubav će spasiti svet a sa svetom i sve nas zajedno.